Systems Coaching and Thinking (ICP-SYS)

Sertifisert Systems Coach-kurs

"Nå kan jeg hjelpe ledere med å visualisere hva som foregår i organisasjonen for å skape nye og effektfulle løsninger"

Om dette kurset

Det å se verden med nye øyne forandrer den. Systemcoaching, som er basert på systemtenkning, hjelper oss å se ting fra et annet perspektiv og er et utrolig kraftfullt verktøy for endringsagenter. Dette ICAgile-sertifiserte Systems Coaching and Thinking-kurset hjelper deg med å avdekke og visualisere skjulte utfordringer og problemer i organisasjonen din, samt jobbe med store grupper mennesker for å samskape løsninger på disse problemene.

Alle har utfordringer og problemer. I næringslivet ønsker vi å uttrykke disse som potensielle resultater og deretter jobbe for å løse de. For å gjøre dette må vi gjøre det usynlige sett sånn at skjulte problemer kommer til overflaten, deretter samle ansatte og sette de i stand til å løse utfordringene slik at resultatene kommer. Ved å gjøre alle de usynlige elefantene synlig i organisasjonen, klarer vi å se de virkelige årsakene til at endring er så vanskelig – og hvordan vi kan få det til mye lettere.

I løpet av dette svært interaktive, powerpoint-frie kurset for systemcoaching og systemtenkning, vil du lære flere systemcoaching-tilnærminger for å coache komplekse systemer. Du vil sitte igjen med konkrete verktøy og teknikker og innsikt i hvordan man kan bruke etikk for å ta gode valg på vegne av virksomheten. I tillegg vil du lære om hvordan du kan utvikle deg som systemcoach, se dine egne perspektiver (i motsetning til å bare se gjennom dine perspektiver) og hvordan lage en coachingplan for dine kunder.

Ved å ta dette System Coaching-kurset vil du oppdage en ny måte å tenke og coache på, samt hvordan du kan gjennomføre de nødvendige endringene som trengs for å lykkes, skape vekst og innovasjon, samt levere resultater i dagens raskt skiftende og komplekse verden.

Dette kurset holdes på engelsk med mindre alle deltakerne er norske og ønsker norsk undervisning.

Dette lærer du på kurset

 • Identifiser HVORFOR organisasjonsendring er nødvendig, og vis hvordan systemcoaching hjelper systemene med å utløse dette potensialet
 • Føl deg trygg på å samhandle og jobbe med komplekse menneskelige systemer uten å føle deg overveldet
 • Lag en mal for systemcoachingkontrakt som kan brukes med kunder/team/systemer tilbake på kontoret
 • Tilegne seg flere tilretteleggings- og systemveiledningsteknikker som hjelper systemet å lære nye sider av seg selv
 • Vis hvordan tingene som er synlige og håndgripelige er et resultat av en kompleks vev av strukturer, mønstre og hendelser som er skjult under overflaten.
 • Gjenkjenn når en konflikt er giftig eller sunn, og inviter teamene dine til å finne en god balanse og en sunn måte å løse konflikter på. 
 • Forstå og forklar organisasjoners kompleksitet på en måte som hjelper kunder/systemer til å ta bedre beslutninger
 • Uttrykk effekten coaching har på organisasjonen og vis hvilke strukturelle endringer som er nødvendige for å levere verdi for kunden.
 • Utforsk forholdet mellom hele systemer og undersystemer og hvordan disse relasjonene skaper kompleksitet i en organisasjon
 • Utnytt forskjellige kartleggingsverktøy for å forstå relasjonene som dannes i organisasjonen for å avsløre det skjulte området som alt kommer fra
 • Erkjenne hvordan interne biaser, privilegier og ens egen utvikling påvirker ens evne til å coache en kunde
 • Vise hvordan du kan forstå og få frem skjult dynamikk i et system og ta beslutninger basert på denne dynamikken
 • Vis hvordan du setter opp coaching som en strategisk forsterker i organisasjonen din og bygg en coachingkultur for å støtte en organisasjons strategi for å utvikle sine ansatte
 • Demonstrere kapasitet som både systemtenker og systemcoach vite når og når du ikke skal bruke systemiske verktøy med team og organisasjoner
 • Vis hvordan du kontinuerlig kan utvikle organisasjonen din ved hjelp av systemverktøy og illustrere hvordan flere, gjensidig avhengige effekter av våre handlinger i et system påvirker en bedrifts fremtidige suksess og nederlag
 • Naviger i de skjulte kreftene som ser ut til å stoppe endring fra å skje, visualiser dem og gjør andre i stand til å ta bedre beslutninger.

Våre kurs

Dato Tidspunkt Pris Kursholder Språk Sted
14. – 16. oktober 2024 09:00 – 17:30 Fra 22 500 NOK John Inge Hervik Engelsk Oslo BESTILL HER

Alle våre åpne SYS-kurs i Norge gjennomføres i samarbeid med Bouvet. Påmelding lenker til deres bookingsystem.

Ønsker du et privat kurs for din virksomhet? Alle våre kurs tilbys også som bedriftsinterne kurs. Det kan du lese mer om via denne lenken.

Agenda for kurset

 • Fra problemer til resultater
 • Multi-stakeholder kontrakt for bedre resultater
 • Systemer
 • Modeller for systemtenking
 • Coachingrelasjonen
 • Systemcoaching
 • Måter å speile systemet til seg selv (isfjell, kausalløkker, konstellasjoner)
 • Etikk og etisk beslutningstaking for systemcoaching
 • Konfliktløsning
 • Hvordan kontinuerlig utvikle organisasjonen din (co-coaching, bygge en coachingkultur og coaching supervisjon)
 • Eksempler fra virkeligheten og hvordan bygge en coachingplan

Sertifisering

SERTIFISERT AV ICAGILE
Dette kurset gir sertifisering av International Consortium for Agile (ICAgile), det ledende sertifiseringsorganet for smidig. Kurset oppfyller ICAgile sine læringsmål for sertifiseringen for ICAgile Certified Professional-Agile Coaching (ICP-SYS).

Det er en løpende vurdering gjennom hele kurset samt en praktisk vurdering på slutten av kurset som du må bestå. Så lenge kursholderen mener du har demonstrert tilstrekkelig kompetanse, at du har forstått læringsmålene og du ikke går glipp av mer enn 1 time av kurset, vil du motta din sertifisering per e-post.

icp-sys-norge

Forkunnskap

Dette kurset er beregnet på deg som har minst seks måneders erfaring med coaching. Du vil bygge på erfaringen du allerede har, og utvide dette til å kunne jobbe med hele systemer, organisasjoner og team.

Er dette kurset riktig for meg?

Hvis du er en coach, leder eller endringsagent som jobber med team eller store grupper av mennesker og trenger å vite hvordan du visualiserer skjulte problemer for å hjelpe andre til å ta bedre beslutninger, så er dette kurset for deg. Du bør ta dette kurset hvis du ønsker å få solid og grundig forståelse av systemtenkning, systemcoaching og kompleksitet og bli en bedre og mer effektiv endringsagent.

Dette kurset er for Agile Team Coacher, Enterprise Coacher, Managers, Ledere, Scrum Mastere og alle som ønsker å lære om Systems Coaching.

Hvorfor velge oss når du skal ta det ICAgile-sertifiserte kurset Systems Coaching and Thinking (ICP-SYS)?

 Utviklet av sertifiserte «Training from the back of the room»-instruktører og bruker kun forskningsstøttede læringsteknikker for voksne. Dette gir en interaktiv og skikkelig engasjerende kursopplevelse enten du velger digitalt eller fysisk kurs.

Meget anerkjent kursleverandør med mange års erfaring, bransjeledende sertifisering og globalt anerkjente kursholdere. Denne opplevelsen lar kursdeltakerne våre ikke bare forstå materialet, men også omsette det i praksis i sine jobber.

Fasilitert av profesjonelle kursholdere med lang erfaring fra arbeidslivet, som har jobbet med smidige transformasjoner og smidige team på tvers av mange forskjellige selskaper i alle former og størrelser. Våre kursholdere jobber aktivt i organisasjoner, og bruker smidig for å løse reelle forretningsproblemer.
Vår framgangsmåte setter alltid mennesker først. Vi bruker mye tid på å sikre at kursdeltakerne får med seg det smidige tankesettet, slik at de er i stand til å sette i gang både prosess- og kulturendring etter gjennomført kurs.

Tilgang til hele læringsreisen fra team-nivå til Enterprise coaching for hele virksomheten (og en rekke andre kurs i verdensklasse!)

Vi har rekonstruert våre digitale kurs, ikke ved å bytte mot den samme opplevelsen digitalt, men ved å revurdere hver enkelt modul og læringsmål for å bli forbedret med smarte verktøy for å skape den typen transformasjonsopplevelse du kan forvente av et AWA-kurs.

Hva får jeg fra dette kurset?

 • 21 timer med oppslukende undervisning som gir deg uovertruffen tilgang til solid erfaringsbasert læring, støtte og praksis for langsiktig læring.
 • Forbedrede ferdigheter og øk kunnskapen som gjør deg i stand til å jobbe med og veilede komplekse systemer
 • Forbedret kompetanse og ferdigheter for å utføre arbeidet som kreves av en systemcoach med den internasjonalt anerkjente Agile Coaching sertifiseringen (ICP-SYS) fra International Consortium of Agile (ICAgile)
 • Gratis medlemskap i det globale Systems Coach-fellesskapet som gir et rikt økosystem for støtte, læring og deling av erfaringer før og etter klassen
 • Gratis medlemskap i Adventures with Agile-fellesskapet for organisatorisk endring og smidig utvikling

Noen anbefalinger for dette kurset

«Du vil få lyst til å lære enda mer om systemtenking og coaching. Øyeåpner på hvordan systemer og mennesker i systemer fungerer»

Marte Spets
Kontorleder
Kursdeltaker Systems Coaching and Thinking (ICP-SYS)

«Dette var veldig innsiktsfullt og øye-åpnende.»

Petter Holm Reiso
Agile Coach
Kursdeltaker Systems Coaching and Thinking (ICP-SYS)

«Sjelden møter du så entusiastiske og profesjonelle mennesker innen smidig, coaching og systemtenking. Svært anbefalt!»

Dawid Stepien
Lead of Agile Coaching Competency
Kursdeltaker Systems Coaching and Thinking (ICP-SYS)

«Dette kurset endrer hvordan du oppfatter verden rundt deg, dens hendelser og hvordan de henger sammen, og gir deg verktøyene til å coache grupper av forskjellige størrelser. En glimrende vei inn til systemtenkning og coaching»

Toby Glaser
Team Coach and Facilitator
Kursdeltaker Systems Coaching and Thinking (ICP-SYS)

«Hands-on, rett til poenget – superrelevant kurs for meg og min jobb. Veldig inspirerende kursholder.»

Cecilie Augrind
Agile Coach
Kursdeltaker Systems Coaching and Thinking (ICP-SYS)

Ønsker du et privat kurs?

Systems Coaching and Thinking kan settes opp privat for din organisasjon eller bedrift, for dine coacher, ledergruppe, team- eller avdelingsledere og andre som ønsker å lære mer om systemisk coaching. Ta en prat med oss om hvordan våre kurs kan hjelpe dine team med å nå målene de har satt seg! Våre kurs kan leveres både digitalt og fysisk hvor du ønsker – hvor som helst i verden. Vi leverer kurs både på norsk og engelsk.

Spar penger med AWAs kurspakker

Spar tid og penger med en AWA-kurspakke! Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen en kursportfolio som passer dine behov, ditt team eller din avdeling. Du får rabatterte priser og det er mulig å dele opp betalingen dersom det er ønskelig. Kurspakkene er fleksible og refunderbare dersom dine behov endrer seg underveis.

Dette ICAgile-sertifiserte Systems Coaching and Thinking-kurset (ICP-SYS) undervises av noen av disse kursholderne:

john-inge-hervik

John Inge Hervik

John Inge Hervik er PCC-sertifisert coach fra ICF med mer enn 15 års erfaring i smidige arbeidsmåter og organisasjoner. Han begynte som utvikler med interesse for metodikk i arkitektonisk arbeid, og har tatt videreutdannelse i psykologi og profesjonell coaching. Han jobber nå som mentor og coach for ledere, team, smidige coacher, produkteiere med flere – i tillegg til at han holder kurs og workshop. John Inge leder coaching- og kursarbeidet i Norden, og underviser i seks av kursene AWA tilbyr.

Han får tilbakemelding om at hans entusiasme er motiverende og bidrar til å holde energien i rommet oppe. Han underviser på en måte som gjør det enkelt å knytte teori til praksis. Hans tilnærming til smidig er verdibasert, og han fokuserer på å bidra til forbedringer i organisasjonene han jobber for. Denne tilnærmingen legger vekt på økt tillit, god kommunikasjon, kontinuerlig læring og et definert smidig tankesett. Resultatet er bedre forankrede organisasjons- og prosessendringer der verdiskaping står i sentrum. Han jobber systemisk med alle sine kunder for å hjelpe dem med å realisere sitt eget potensial gjennom coaching, veiledning og lederutvikling.

John Inge er en stadig på jakt etter mer kunnskap, og i tillegg til sin PCC i profesjonell coaching har han en grad i Business og Personal coaching fra University of Chester. Han har også fullført ORSC-opplæring (Organization and Relationship Systems Coaching).

Simon Powers

Simon har over 20 års erfaring med å hjelpe veldig store organisasjoner med å lykkes i markedet og være en bedre arbeidsplass. Han samarbeider med styret eller toppledere for å endre måten de ser seg selv, hverandre og organisasjonene på. Resultatene er bedre organisasjonsdesign, bedre prosesser, mer engasjerte ansatte, og en organisasjon som er kundefokusert og mer vellykket. Simon er en ICAgile-autorisert trener for AWA Agile Team, Facilitation and Enterprise Agile Coach Bootcamp, medlem av ICAgile Expert – Enterprise Agile Coaching-sertifiseringskomiteen og en av de første personene i verden som har ICAgile Expert in Enterprise Coaching-sertifiseringen.

Bestill her

Trenger du mer informasjon om kurset? Ta kontakt med oss i dag og book deg inn på vårt neste ICAgile-sertifiserte Systems Coaching and Thinking-kurs i dag.

Vår kurskalender

Vi tilbyr en rekke ulike kurs, alle designet for å hjelpe dine team med å lykkes i et skiftende marked. Ta en titt på hele vår kurskalender her.

Adventures with Agile Norge