Agile Team Facilitator (ICP-ATF)

Sertifisert opplæring i Agile Facilitation

"Interaktivt, gøy og en veldig praktisk måte å lære hvordan fasilitere møter."

Om dette kurset

Fasilitering er en nøkkelferdighet som kreves for å fremme samarbeid, muliggjøre selvorganiserende team og skape tillit og trygghet. I dette ICAgile-sertifiserte kurset fra AWA fokuseres det på tankesettet og rollen til en smidig team-tilrettelegger. I tillegg lærer du hvordan du kan bruke en rekke verktøy og teknikker til å utforme engasjerende møter både fysisk og digitalt, som oppnår målsetningene dere har satt på forhånd.

Ved å delta på dette svært interaktive kurset vil du få de nødvendige ferdighetene du trenger for å designe møter både digitalt og fysisk for maksimal effekt. Du vil sitte igjen med oppdaterte verktøy og praktisk erfaring som du kan bruke på arbeidsplassen og i teamene dine, enten de sitter sammen med deg eller eksternt. Disse nyervervede ferdighetene kommer til sin rett når du skal tilrettelegge for smidige praksiser som gir gode resultater på teamnivå!

I tillegg lærer du hvordan du skaper en følelse av trygghet, slik at alle føler seg hørt ved å bruke effektive og engasjerende samarbeidsverktøy som lar deg tenke og samarbeide visuelt – når som helst og hvor som helst.

Etter vellykket gjennomføring av kurset vil du motta ICAgile-Certified Professional Agile Team Facilitator-sertifisering.

Kursmateriellet til dette kurset er på engelsk, men undervisningen vil være på norsk.

Dette lærer du på kurset

 • Planlegge og gjennomføre møter – Hvordan designe og presentere møter med et klart formål og en rekke gruppeaktiviteter som oppnår de målene du ønsker.
 • Legg til rette for samarbeidsøkter – Få ferdighetene som trengs for å tilrettelegge for samarbeidsøkter med et klart beslutningsmandat, samtidig som du lager spesifikke smidige rammeverk som overvinner utfordringer og oppnår overordnede målsetninger og resultater.
 • Lede samarbeidssamtaler – Lær hvordan du kan lede bedre, ha mer meningsfulle samarbeidssamtaler som resulterer i økt kapasitet til å gi og motta tilbakemeldinger.
 • Designe retrospektive teknikker – Skaff deg kunnskap og forståelse som du kan for å bruke og designe retrospektiver avhengig av teamets kontekst, slik at deltakerne kan bygge tillit og jobbe gjennom vanlige fallgruver.
 • Tilrettelegg for smidige møter – Design og tilrettelegg for smidige møter i en rekke sammenhenger og for ulike team med forskjellige kunnskapsnivå.
 • Tilretteleggingsverktøysett – Skaff deg et nytt verktøysett for tilrettelegging som gjør det mulig for deltakerne å skape arbeidsøkter med full deltakelse.

Våre kurs

Dato Tidspunkt Pris Kursholder Sted Språk  Booking
 11. – 12. april 09:00 – 17:00  17 000 NOK John Inge Hervik Oslo Norsk BESTILL HER
 19. – 20. juni 09:00 – 17:00  17 000 NOK John Inge Hervik Oslo Norsk BESTILL HER
 5. – 6. september 09:00 – 17:00  17 000 NOK TBC Oslo Norsk BESTILL HER
 3. – 4. oktober 09:00 – 17:00  17 000 NOK TBC Oslo Norsk BESTILL HER
 5. – 6. desember 09:00 – 17:00  17 000 NOK TBC Oslo Norsk BESTILL HER

Alle våre åpne ATF-kurs i Norge gjennomføres i samarbeid med Bouvet. Påmelding lenker til deres bookingsystem.

Ønsker du et privat kurs for din virksomhet? Alle våre kurs tilbys også som bedriftsinterne kurs. Det kan du lese mer om via denne lenken.

Forkunnskap

Dette er et kurs for de som har minimum 6 måneders praktisk smidig erfaring. Du vil bygge på erfaringen du allerede har fra å jobbe med smidige team.

Hvem bør ta dette kurset?

Dette kurset passer for: Scrum Mastere, smidige prosjektledere, smidige coacher og ambisiøse coacher, produkteiere, forretningsanalytikere og alle som har et ønske om å utforske effekten i god fasilitering.

Private kurs

Agile Team Facilitator-kurset kan settes opp som et privat kurs for dine ansatte. Ta en prat med oss om hvordan våre kurs kan hjelpe dine team med å nå målene de har satt seg! Våre kurs kan leveres både digitalt og fysisk hvor du ønsker – hvor som helst i verden. Vi leverer kurs både på norsk og engelsk.

Spar penger med AWAs kurspakker

Spar tid og penger med en AWA-kurspakke! Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen en kursportfolio som passer dine behov, ditt team eller din avdeling. Du får rabatterte priser og det er mulig å dele opp betalingen dersom det er ønskelig. Kurspakkene er fleksible og refunderbare dersom dine behov endrer seg underveis.

Sertifisering

SERTIFISERT AV ICAGILE
Dette kurset gir sertifisering gjennom International Consortium for Agile (ICAgile), det ledende sertifiseringsorganet for smidig. Kurset oppfyller alle ICAgile sine læringsmål for sertifiseringen Agile Team Facilitator  (ICP-ATF).

Det er en løpende vurdering gjennom hele kurset samt en praktisk vurdering på slutten av kurset som du må bestå. Så lenge kursholderen mener du har demonstrert tilstrekkelig kompetanse, at du har forstått læringsmålene og du ikke går glipp av mer enn 1 time av kurset, vil du motta din sertifisering per e-post.

ICAgile

Hvorfor velge oss når du skal ta kurs i Agile Team Facilitator (ICP-ATF)?

 Utviklet av sertifiserte «Training from the back of the room»-instruktører og bruker kun forskningsstøttede læringsteknikker for voksne. Dette gir en interaktiv og skikkelig engasjerende kursopplevelse enten du velger digitalt eller fysisk kurs.

Meget anerkjent kursleverandør med mange års erfaring, bransjeledende sertifisering og globalt anerkjente kursholdere. Denne opplevelsen lar kursdeltakerne våre ikke bare forstå materialet, men også omsette det i praksis i sine jobber.

Fasilitert av profesjonelle kursholdere med lang erfaring fra arbeidslivet, som har jobbet med smidige transformasjoner og smidige team på tvers av mange forskjellige selskaper i alle former og størrelser. Våre kursholdere jobber aktivt i organisasjoner, og bruker smidig for å løse reelle forretningsproblemer.
Vår framgangsmåte setter alltid mennesker først. Vi bruker mye tid på å sikre at kursdeltakerne får med seg det smidige tankesettet, slik at de er i stand til å sette i gang både prosess- og kulturendring etter gjennomført kurs.

Tilgang til hele læringsreisen fra team-nivå til Enterprise coaching for hele virksomheten (og en rekke andre kurs i verdensklasse!)

Vi har rekonstruert våre digitale kurs, ikke ved å bytte mot den samme opplevelsen digitalt, men ved å revurdere hver enkelt modul og læringsmål for å bli forbedret med smarte verktøy for å skape den typen transformasjonsopplevelse du kan forvente av et AWA-kurs.

Noen av tilbakemeldingene for dette kurset

«Jeg kan virkelig anbefale kurset til John Inge Hervik. Veldig lærerikt og inspirerende.»

Marianne Hebnes
Forretningsdesigner
Kursdeltaker Agile Team Facilitator (ICP-ATF)

«Veldig lærerikt kurs med metodikk og teknikker som kan brukes i de fleste situasjoner og møter. God balanse mellom teori og praksis»

Cecilie Awesome
Konsulent
Kursdeltaker Agile Team Facilitator (ICP-ATF)

«Kombinasjonen av teori og praksis gjorde at jeg ble trygg på hvordan jeg kan hjelpe team med å jobbe smidigere»

Lillian Myrvang
Teamlead
Kursdeltaker Agile Team Facilitator (ICP-ATF)

«Vil anbefale alle som jobber med fasilitering, workshops og lignende å ta dette kurset.»

Hege Kristensen
Konsulent
Kursdeltaker Agile Team Facilitator (ICP-ATF)

«Lærerikt, krevende og ikke minst gøy! God balanse mellom teori, demo og praktiske øvelser for oss som deltok. Anbefales!»

Kristin Kinck Rannem
Innholdsdesigner
Kursdeltaker Agile Team Facilitator (ICP-ATF)

«Det beste kurset. Og det mener jeg.»

Karzan Salihi
Scrum Master
Kursdeltaker Agile Team Facilitator (ICP-ATF)

Agenda for kurset

 • Teamets emosjonelle intelligens
 • Utviklingsmuligheter for smidig coaching
 • Definere en vei videre for smidig coaching
 • Vurdere egen evne til å jobbe for teamet
 • Tankegangen for smidig teamtilrettelegging
 • Definisjon av tilrettelegging
 • Definisjon av Agile Team Facilitation
 • Tilretteleggingstankegangen
 • Grunnleggende tilretteleggingsferdigheter
 • Definere formål og resultater
 • Design møteflyt
 • Gjennomføring av en tilrettelagt økt
 • Oppretthold nøytralitet
 • Lag et samarbeidsrom
 • Tilrettelegging for full deltakelse fra alle
 • Bruke verktøy for møteorganisering
 • Tilrettelegge for samarbeidssamtaler
 • Avklare teamets beslutningsmyndighet
 • Design og tilrettelegg workshops og møter
 • Smart tilrettelegging for smidige praksiser
 • Justere etter hvor teamet er på deres smidige reise

Våre kursholdere

Dette ICAgile-sertifiserte Agile Team Facilitator-kurset (ICP-ATF) undervises av noen av disse kursholderne:

1

John Inge Hervik

John Inge Hervik er PCC-sertifisert coach fra ICF med mer enn 15 års erfaring i smidige arbeidsmåter og organisasjoner. Han begynte som utvikler med interesse for metodikk i arkitektonisk arbeid, og har tatt videreutdannelse i psykologi og profesjonell coaching. Han jobber nå som mentor og coach for ledere, team, smidige coacher, produkteiere med flere – i tillegg til at han holder kurs og workshop. John Inge leder Adventures with Agile Norge sitt coaching- og kursarbeid, og underviser i seks av kursene AWA tilbyr.

Han får tilbakemelding om at hans entusiasme er motiverende og bidrar til å holde energien i rommet oppe. Han underviser på en måte som gjør det enkelt å knytte teori til praksis. Hans tilnærming til smidig er verdibasert, og han fokuserer på å bidra til forbedringer i organisasjonene han jobber for. Denne tilnærmingen legger vekt på økt tillit, god kommunikasjon, kontinuerlig læring og et definert smidig tankesett. Resultatet er bedre forankrede organisasjons- og prosessendringer der verdiskaping står i sentrum. Han jobber systemisk med alle sine kunder for å hjelpe dem med å realisere sitt eget potensial gjennom coaching, veiledning og lederutvikling.

John Inge er en stadig på jakt etter mer kunnskap, og i tillegg til sin PCC i profesjonell coaching har han en grad i Business og Personal coaching fra University of Chester. Han har også fullført ORSC-opplæring (Organization and Relationship Systems Coaching).

1

Øystein Vandvik

Øystein har hatt lederroller i forskjellige organisasjoner, og er lidenskapelig opptatt av personlig vekst og utvikling. Han har en master i teknisk kybernetikk (roboter og sånt) samt en Executive MBA fra ESCP. Han er blant annet sertifisert Expert in Enterprise Coaching (ICE-EC) fra AWA Global. I tillegg har han nylig fullført ORSC (Organization and Relationship Systems Coaching) for å videreutvikle sin coaching-kompetanse.

1

Rafa Ribeiro

Rafa jobber for tiden som smidig coach og coacher organisasjoner, team og enkeltpersoner, og hjelper dem med å oppdage og bli bevisst sine egne mål, reflektere over egen atferd og støtte deres utvikling. Han har en lang erfaring med å jobbe med team, som Scrum Master, Agile Coach eller Enterprise Agile Coach.

Bestill her

Trenger du mer informasjon om kurset? Ta kontakt med oss i dag og book deg inn på vårt neste ICAgile-sertifiserte Agile Team Facilitator (ICP-ATF)-kurs i dag.

Våre kurs

Vi tilbyr en rekke ulike kurs, alle designet for å hjelpe dine team med å lykkes i et skiftende marked. Ta en titt på hele vår kurskalender her.

Adventures with Agile Norge