Agile Foundations (ICP)

Det perfekte kurset for den smidige nybegynner!

Om dette kurset

I en stadig mer kompleks verden hvor kundene ofte krever kortere og kortere leveransetider, blir produkt- og tjenesteutvikling vanskeligere og vanskeligere. Smidig er en paraplybetegnelse for et bredt spekter av verktøy og rammeverk som er bygget på en helt annen måte å se på produkter, organisasjoner, kunder og ansatte. Smidig er et skifte i tankesett som lar team samarbeide på nye måter som er spesifikke for konteksten de er i. Ved å delta på dette todagerskurset lærer du hvordan!

I løpet av dette svært effektfulle ICAgile-sertifiserte kurset vil du lære hvor smidig kom fra, hvordan du kan fremme godt samarbeid og fordelene med iterativ utvikling, og få et sett med utprøvde ferdigheter og teknikker som dere trenger for å lykkes med smidige arbeidsmåter. Du vil også lære hvordan du skaper miljøer der solid arbeid bare skjer, hvordan du bruker smidig for bedre levering av produkter og tjenester, og hvordan du implementerer utprøvde smidige teknikker for bedre teamytelse (kunde, produkter, kvalitet og resultater). Kursdeltakerne som fullfører denne klassen, vil sitte igjen med en solid forståelse av kjernekonsepter, inkludert et praktisk og umiddelbart anvendelig verktøysett.

Start reisen mot smidig mesting med AWA Norge sin Agile Team Foundations-opplæring og lær hvordan du kan bruke smidige tankesettet, verdiene og prinsippene for å oppdage de riktige måtene å arbeide smidig på for teamet og organisasjonen din.

Dette kurset kan rulles ut på tvers av organisasjonen som en del av et transformasjonsprogram. Vi tilpasser kursets innhold og praktiske ksempler til din kontekst – ta kontakt for å få et tilbud i dag.

Agenda for kurset

Dette kurset dekker de viktigste konseptene for smidig, samt hva som kreves for å sette dem i praksis. Blant læringsmålene er følgende:

 • Demonstrere hvordan du kan skape et godt samarbeidsmiljø digitalt
 • Beskriv grunnlaget for team med høy ytelse, inkludert psykologisk sikkerhet
 • Gjenkjenne hvordan hjernen (tankegangen) endres når den er under stress
 • Forklar hva smidig er og når du skal bruke smidige metoder
 • Skap miljøer hvor godt arbeid bare skjer
 • Vis hvordan du håndterer vanskelig kommunikasjon og landskap
 • Forklar hvordan du bruker smidig for bedre levering av produkter og tjenester
 • Vis viktigheten av iterativ produktlevering
 • Identifiser hvorfor og hvor ting går galt
 • Implementer utprøvde smidige teknikker for bedre teamytelse (kunde, produkter, kvalitet, resultater)
 • Forklar hvordan du kan opprettholde og forbedre kvaliteten
 • Vis hvordan du kan redusere risiko og øke verdien av produktlevering
 • Vis forståelse og lag en handlingsplan for teamet deres
ICP certified

Ta kontakt

Hvem bør ta dette kurset?

Dette kurset er for alle som er involvert i produkt- eller tjenesteutvikling og ønsker å lære om smidighet og smidige måter å jobbe på. Enhver leder, team- eller avdelingsleder, fremtidig Scrum Master eller Coach, HR-medarbeider og produktutviklere som er i ferd med å bevege seg mot smidige måter å jobbe på bør ha dette kurset i sin portefølje.

Dette vil du lære på kurset:

Kurset oppfyller alle ICAgile læringsmål, som kan oppsummeres som:

 • Historien bak smidig, inkludert det smidige manifestet
 • The Agile Onion og det smidige tankesettet, og hvordan du kan bruke dette på en håndgripelig og effektfull måte
 • Ferdighetene som trengs for å skape høyt presterende team, inkludert:
  • Kommunikasjonshindringer
  • Kunnskapsdeling
  • Arbeidsmiljøhensyn fysisk og på hjemmekontor
  • Samarbeid
  • Selvorganisering
  • Felles forståelse
  • Arbeidsallianset
 • Hvordan bruke eksperimenter for å oppnå resultater
 • Jobbroller
 • Smidige møter
 • Retrospektiv
 • Hvem er den egentlige kunden?
 • Smidig struktur med flere lag
 • Verdi- og risikobasert produktutvikling
 • Estimering og prioritering
 • Work in Progress-grenser og forholdet til god flyt (for å få leveranse raskere til kunder)
 • Sette det hele sammen

Kurset er utformet slik at hver seksjon er engasjerende, interaktiv, erfaringsbasert og er basert på arbeidssituasjoner fra virkeligheten, og du vil få muligheten til å diskutere og bruke det slik at det passer med din kontekst.

Private kurs

Dette kurset holder vi gjerne privat for en gruppe/team eller organisasjon som ønsker å dramatisk forbedre sin forståelse for smidig og smidige måter å jobbe på. Ta en prat med oss i dag om våre private kurs og opplæringsprogrammer. Våre kurs kan leveres både digitalt og fysisk hvor du ønsker – hvor som helst i verden. Vi leverer kurs både på norsk og engelsk.

Sertifisering

ICAGILE SERTIFISERT

Dette kurset gir sertifisering gjennom International Consortium for Agile (ICAgile), det ledende sertifiseringsorganet for smidig. Kurset oppfyller alle ICAgile sine læringsmål for sertifiseringen Agile Foundations  (ICP).

Det er en løpende vurdering gjennom hele kurset samt en praktisk vurdering på slutten av kurset som du må bestå. Så lenge kursholderen mener du har demonstrert tilstrekkelig kompetanse, at du har forstått læringsmålene og du ikke går glipp av mer enn 1 time av kurset, vil du motta din sertifisering per e-post.

ICAgile

Hvorfor velge AWA Norge når du skal ta det ICAgile-sertifiserte kurset Agile Foundations (ICP)?

 Utviklet av sertifiserte «Training from the back of the room»-instruktører og bruker kun forskningsstøttede læringsteknikker for voksne. Dette gir en interaktiv og skikkelig engasjerende kursopplevelse enten du velger digitalt eller fysisk kurs.

Meget anerkjent kursleverandør med mange års erfaring, bransjeledende sertifisering og globalt anerkjente kursholdere. Denne opplevelsen lar kursdeltakerne våre ikke bare forstå materialet, men også omsette det i praksis i sine jobber.

Fasilitert av profesjonelle kursholdere med lang erfaring fra arbeidslivet, som har jobbet med smidige transformasjoner og smidige team på tvers av mange forskjellige selskaper i alle former og størrelser. Våre kursholdere jobber aktivt i organisasjoner, og bruker smidig for å løse reelle forretningsproblemer.
Vår framgangsmåte setter alltid mennesker først. Vi bruker mye tid på å sikre at kursdeltakerne får med seg det smidige tankesettet, slik at de er i stand til å sette i gang både prosess- og kulturendring etter gjennomført kurs.

Tilgang til hele læringsreisen fra team-nivå til Enterprise coaching for hele virksomheten (og en rekke andre kurs i verdensklasse!)

Vi har rekonstruert våre digitale kurs, ikke ved å bytte mot den samme opplevelsen digitalt, men ved å revurdere hver enkelt modul og læringsmål for å bli forbedret med smarte verktøy for å skape den typen transformasjonsopplevelse du kan forvente av et AWA-kurs.

Våre kursholdere

john-inge-hervik

John Inge S. Hervik

John Inge Hervik er PCC-sertifisert coach fra ICF med mer enn 15 års erfaring i smidige arbeidsmåter og organisasjoner. Han begynte som utvikler med interesse for metodikk i arkitektonisk arbeid, og har tatt videreutdannelse i psykologi og profesjonell coaching. Han jobber nå som mentor og coach for ledere, team, smidige coacher, produkteiere med flere – i tillegg til at han holder kurs og workshop. John Inge leder AWA Norge sitt coaching- og kursarbeid, og underviser i seks av kursene AWA tilbyr.

Han får tilbakemelding om at hans entusiasme er motiverende og bidrar til å holde energien i rommet oppe. Han underviser på en måte som gjør det enkelt å knytte teori til praksis. Hans tilnærming til smidig er verdibasert, og han fokuserer på å bidra til forbedringer i organisasjonene han jobber for. Denne tilnærmingen legger vekt på økt tillit, god kommunikasjon, kontinuerlig læring og et definert smidig tankesett. Resultatet er bedre forankrede organisasjons- og prosessendringer der verdiskaping står i sentrum. Han jobber systemisk med alle sine kunder for å hjelpe dem med å realisere sitt eget potensial gjennom coaching, veiledning og lederutvikling.

John Inge er en stadig på jakt etter mer kunnskap, og i tillegg til sin PCC i profesjonell coaching har han en grad i Business og Personal coaching fra University of Chester. Han gjennomfører for tiden ORSC-opplæring.

Rafa Ribiero square

Rafael Ribeiro

Rafa jobber for tiden som smidig coach og coacher organisasjoner, team og enkeltpersoner, og hjelper dem med å oppdage og bli bevisst sine egne mål, reflektere over egen atferd og støtte deres utvikling. Han har en lang erfaring med å jobbe med team, som Scrum Master, Agile Coach eller Enterprise Agile Coach.

Bestill her

Trenger du mer informasjon om dette kurset? Ta en prat med oss i dag og bestill kurs ditt neste ICAgile-sertifiserte Agile Foundations-kurs i dag. 

Flere kurs

Våre opplæringskurs er blant de beste i verden. Vi søger for at ditt team får den kunnskapen de trenger for å lykkes i et raskt skiftende marked. Ta en titt på de andre kursene vi leverer. 

AWA Norge